Akcent

Akcent este o formatie de muzica dance si Pop din România, originara din Bucuresti. Aceasta a fost formata în anul 1999 de producatorul, compozitorul si cântaretul Adrian Sîna, alaturi de cântareata de muzica pop Ramona Barta. Duetul dintre cei doi a reprezentat un succes destul de mare. Ulterior, formatia si-a schimbat formatul si a luat un chip de boy-band prin alaturarea în formatie a lui Marius Nedelcu, Mihai Gruia si Sorin Brotnei. Acestia au fost adusi de catre Adrian Sîna. Primul lor single, "Ultima vara" a fost un hit de vara ce a fost receptat destul de bine atât de criticii muzicali, de public, cât si de radiourile din România.

Însa trupa a urcat catre faima odata cu schimbarea compozitiei formatiei si a discului single „Ti-am promis”. Astfel fiind numita „trupa Bravo” în 2002 de catre revista de adolescenti Bravo.


Apogeul trupei a fost lansarea discului single „Dragoste de închiriat”, odata cu albumul „S.O.S.”; Single-ul a devenit cel mai consacrat slagar de-al lor în tara si a devenit un hit la radio si în afara. Trupa a participat si la Selectia Nationala pentru Eurovision-ul din anul 2006, alaturi de cântareata de muzica pop Nico.

Piesa cu care au intrat ei în concurs, „Jockero”, nu a reusit sa câstige, însa devine un succes de locul-întâi la radiourile autohtone si chiar reuseste sa primeasca multe difuzari peste granita. Finele anilor 2000 si începutul noului deceniu a însemnat un succes continuu pentru baieti, acestia producând hituri de top.


În a doua jumatate a anului 2013, în urma unor neîntelegeri, Mihai Gruia si Sorin Brotnei au parasit formatia, destramânu-se. Adrian Sîna este singurul membru al grupului.