Alb Negru

Grupul ALB NEGRU este format din Andrei si Kamara, doi tineri care se diferentiaza in primul rand prin culoarea pielii. Sub coordonarea lui Bogdan Tascau, cei doi ALB NEGRU vin pe piata cu un curent nou, imbinand mai multe sitluri, aparent contrastante.

Ceea ce este usor de remarcat, in afara imaginii alb-negru, este faptul ca versurile pieselor sunt cantate in limba romana si franceza, suprapuse ingenios peste ritmuri dance alerte dar si melodioase, cu influente din muzica r&b sau reggae. Mesajul care trebuie retinut este acela ca muzica poate insemna dragoste, iar dragostea are mai multe sensuri. Imbinarea dintre culturi este un mod interesant de a transmite un mesaj de dragoste.

Scopul celor doi membri ALB NEGRU este sa dea un nou sens expresiei „te iubesc”, expresie transformata in „je t’aime” cald, pasional si sincer. Alb Negru (RO)'s pictures 1 / 44 Alb Negru Scena Festivalului de la Mamaia a fost prima care i-a gazduit pe cei doi baietii de la “AlbNegru”. Data de 2 septembrie 2004 va ramane intodeauna pentru aceasta tanara trupa un reper, primul spectacol, primele aplauze si cronici bune in presa. Desi nu au castigat vreun premiu, “caldura” publicului a fost cel mai de seama cadou pentru un debut de neuitat.

Piesa “Noi doi”, participanta la acest festival, avea sa devina in scurt timp un hit si formatia AlbNegru capata nenumarati fanii de toate varstele. Casa de productie,“Media Pro Music” a fost cea care a mizat pe acest nou produs, iar pariul s-a dovedit a fi castigator. “En garde”(2004), Ep-ul care a reunit primele piese AlbNegru, a consfintit debutul pe piata muzicala a acestor baieti descoperiti cu cateva luni in urma de catre “Mister M” ( fostul “Domn Problema”). Concertele nu s-au lasat asteptate pentru AlbNegru care a facut un adevarat “tur de forta” prin toata tara in numai 1 an si jumatate de existenta.

“Fara sens”, piesa care a promovat cel de al doilea material discografic (“ Passion” - 2005) a consolidat pozitia formatiei AlbNegru pe piata muzicala romaneasca si a atras atentia radiourilor din Turcia, Spania si Franta. Andrei si Kamara, acesti doi fosti fotbalisti de performanta care au ales “calea microfonului” au demonstrat ca au talent si prin urmare prezentul le “surade” din plin iar viitorul se anunta favorabil.“Mister M” (producator muzical) si Bogdan Iacob (impresar) sunt oamenii din umbra care se ocupa atent de miscarile trupei AlbNegru.

Cel de al doilea single de pe albumul Passion “Lasa-te iubita” pastreaza stilul AlbNegru si confirma precedentele hituri: versuri destepte, versuri de suflet pe o muzica antrenanta si de calitate. Vara lui 2005 le aduce baietilor participarea la Festivalul de la Mamaia si Premiul pentru Excelenta artistica din partea Fundatiei ’Ion Voicu’, pentru piesa ”Muza mea”. Pentru toamna anului 2006 cei doi ALB NEGRU pregatesc lansarea celui de-al treilea album, in stilul care i-a consacrat.