Formatii Nunta Bucuresti / Alexandra Ungureanu & Crush

Alexandra Ungureanu & Crush

Alexandra Ungureanu (n. 28 decembrie, 1981) este o cantareata de muzica pop/house/dance si vedeta din România, La varsta de sase ani a început sa ia lectii de canto si de pian, iar în adolescenta a urmat cursuri de chitara.

Ulterior, Ungureanu a participat la diverse concursuri de muzica pentru copii, în cadrul carora a obtinut rezultate remarcabile. Treptat, ea si-a format un repertoriu cu piese compuse pentru ea de Dinu Giurgiu, Ionel Tudor, Adrian Despot, Marius Teicu sau Cornel Ilie si a participat la diverse emisiuni televizate.

Începând cu anul 2001, ea a colaborat alaturi de formatia Sistem, pentru care a înregistrat vocea principala a unor melodii precum „Emotii”, „Senzatii” sau „Departe de tine”.

În 2003, Ungureanu obtine locul al treilea la selectia nationala pentru concursul muzical Eurovision cu piesa „Make this love come true” si a reprezentat România la festivalul Cerbul de Aur. În 2004, interpreta a concertat în douasprezece orase mari ale României alaturi de formatii precum Holograf, Vita de Vie sau Taxi. În toamna aceluiasi an, Ungureanu a semnat un contract împreuna cu grupul de muzica house/dance Crush, pentru a deveni vocea principala a formatiei.

În aceasta formula, proiectul a produs doua albume de studio: Crush + Alexandra Ungureanu (2005) si Hello (2007).

Crush este numele unei trupe de muzica dance din România.

În toamna anului 2004 in trupa a intrat si cantareata Alexandra Ungureanu, care a ramas definitiv alaturi de cei doi membri, Radu si Sorin, pâna în prezent, formând astfel un trio care a înregistrat un succes destul de bun în rândul trupelor de acest gen din România.

În aceasta formula, Radu, Sorin si Alexandra au produs împreuna doua albume de studio: Crush + Alexandra Ungureanu (2005) si Hello (2007). Trupa continua sa aiba succes si concerte într-un numar destul de mare, cu aparitii incluzând Romanian Top Hits, Callatis si multe altele. Recent, în trupa a intrat un nou membru, percutionistul Chi Pah, formând astfel un cvartet.

Aceasta noutate a fost primita cu mare caldura de catre fani, multa lume fiind de acord ca era nevoie de o schimbare în imaginea grupului.