Formatii Nunta Bucuresti / Alina Eremia (lala band)

Alina Eremia (lala band)

Alina Eremia (nascuta 15 decembrie 1993, Buftea ) este o actrita, cântareata,dansatoare, membra a formatiei Lala Band, cunoscuta pentru serialul Pariu cu viata, difuzat pe postul de televiziune ProTV si pentru telenovela muzicala româneasca O noua viata, difuzata pe postul Acasa TV .

Cuprins 1 Copilaria si debutul 2 Cariera 3 Discografie 3.1 Single-uri 4 Filmografie 5 Premii la festivaluri / concursuri Copilaria si debutul Alina Eremia s-a nascut la 15 decembrie 1993 în Buftea . Parintii ei sunt Daniela si Nicusor Eremia. Are un frate mai mic, Mircea.

A fost eleva a Colegiului National George Cosbuc, profil uman, sectia filologie, bilingv engleza. A promovat examenul de bacalureat cu media 8.96, obtinând punctajul maxim la sociologie . În 2013 a fost admisa la UNATC, cu media 9.55 . A debutat în muzica la vârsta de 5 ani, dupa ce parintii i-au remarcat talentul. Primul concurs la care a participat a fost "Abracadabra", unde a obtinut premiul 3. Au urmat multe altele, printre cele mai importante numarându-se locul 5 la Eurovision Junior în 2005 cu melodia Turai.

Cariera[modificare | modificare sursa] În 2008, la vârsta de 15 ani, Alina a început colaborarea cu Disney Channel, dând viata melodiilor din Pocahontas si Pocahontas 2. În 2010 si-a împrumutat vocea lui Belle din Frumoasa si Bestia, Frumoasa si Bestia: Un Craciun Încântator si Frumoasa si Bestia: Lumea magica a lui Belle. În februarie 2011, urmând sfatul mamei sale a participat la un casting organizat de MediaPro Pictures, în urma caruia a fost distribuita în rolul Ioanei Anghel (Pariu cu viata).

În urma castingului amintit mai sus a intrat si în trupa Lala Band, alaturi de are a atins performante greu de egalat. 5 albume de studio, discul de aur pentru "Cel mai bine vândut album al anului 2012" , 4 turnee nationale, peste 150 de ore de muzica live, peste 150.000 de fani veniti la concerte pentru a-si vedea idolii. Cariera solo si-a început-o cu melodia "With or without you", o colaborare cu Mister Z .

Contrar asteptarilor, piesa nu aprins la public, urmând ca Alina sa cunoasca succesul separat de trupa care a consacrat-o în aprilie 2013."Tu esti vara mea", compusa de Adrian Sîna , a fost difuzata toata vara non-stop pe radiourile importante românesti,refrenul ei fiind fredonat de mii de tineri. Videoclipul a fost filmat la "Gura Portitei", iar în mai putin de doua saptamâni a strâns un milion de vizualizari pe Youtube.

Au urmat "În dreapta ta" cu Vescan si "Cum se face", single-uri ce s-au bucurat de un succes care depaseste cu mult "Tu esti vara mea" . Ambele reprezinta rodul colaborarii cu "Scandalos Music/ MusicExpertCompany" si i-au adus notorietatea pe piata muzicala autohtona.