Formatii Nunta Bucuresti / Andrei Leonte

Andrei Leonte

Andrei Leonte (n. 25 martie 1989, Vaslui) este un cântaret ,compozitor român, câstigator al primei editii a emisiunii X Factor si vedeta de televiziune.

Andrei Leonte s-a nascut la Vaslui dar înca din clasa a V-a s-a mutat la Iasi, împreuna cu familia sa. Din clasa a X-a a urmat cursurile Liceului de Arte din Iasi, aici studiind muzica.

În anul 2011, a absolvit Facultatea de Comunicare si Relatii Publice a Universitatii Bucuresti. Pâna la participarea la emisiunea concurs X Factor cariera lui muzicala nu a fost una notabila, cântând doar ocazional la unele evenimente publice, recitaluri stradale, baluri ale bobocilor sau cu formatia ieseana din carte facea parte, respectiv Soundcheck.

Formatii precum 3sud-est, Genius sau interpreti ca Michael Jackson, Elvis Presley sau Freddie Mercury l-au inspirat în cariera muzicala. La data de 1 ianuarie 2012, va fi declarat în urma voturilor telespectatorilor, câstigatorul emisiunii concurs X Factor (primul sezon). În urma acestui fapt, Andrei Leonte a intrat în posesia premiului de 200.000 de euro. Suma care a fost obtinuta doar la sfârsitul lunii martie 2012, din cauza unor suspiciuni de încalcare a regulmantului de participare la concursul X Factor.

Regulament care preverea ca toti participantii sa fie începatori, sa nu aiba contracte cu case de discuri. Formatia, din care Andrei Leonte facuse parte, avusese încheiat un contract cu o casa de discuri dar acest contract nu a produs niciodata efecte din cauza ca trupa se desfiintase.