Anya

Anya, pe numele ei complet Ana Buxai, este o cantareata de muzica dance, nascuta la data de 22 iulie 1986, in Sibiu. Iata cum se autocaracterizeaza Anya: ''Nu ma incadrez in tipare si niciodata nu cred ca m-am incadrat. Sunt atrasa de pasiune, de inteligenta si inovatie.

Nu as putea sa fiu eu daca nu as fi inconjurata de prieteni, de lucruri simple si de amintiri. Iubesc oamenii si imi place la nebunie sa-i fac sa zambeasca. Asta sunt eu''. Anya a urmat primele cursuri de canto inca din copilarie, dar lansarea pe o scena a avut loc in 2002, cu trupa Select, din Sibiu. A sustinut zeci de concerte in acesta trupa, dupa care, in 2004, a inceput sa lucreze pentru un proiect solo, cu mai multi compozitori.

In perioada 2004-2006, Anya a avut peste 500 de concerte live, in toata tara, cu un repertoriu pop-dance. Adevaratul moment care i-a schimbat viata a fost intalnirea componentilor Hi-Q, Mihai si Florin. Cei trei s-au cunoscut la un concert si, vazandu-i talentul, i-au propus sa semneze cu MOF Records, casa de productie a lui Florin si Mihai.

De atunci, Anya a fost artistul casei de productie a Hi-Q si, implicit, a inceput inregistrarea unui disc solo, la care s-a muncit intens. In toata aceasta perioada a concertat prin toata tara, interpretand un repertoriu pop-dance, de data aceasta cu inluente latino, si fiind insotita pe scena de patru dansatoare. In 2008, dupa plecarea Nicoletei Dragan din trupa Hi-Q, Mihai i-a propus Anyei sa devina noua voce a trupei.

Cantareata a acceptat pe loc: "Sunt foarte bucuroasa ca fac parte din Hi-Q, trupa pe care o admir de atatia ani. Sunt convinsa ca imi voi aduce aportul la succesul celei mai populare trupe pop romanesti", declara Anya la acea vreme. La inceputul anului 2010, Anya lanseaza o piesa in colaborare cu Jay-K, intitulata ''One''.

Piesa s-a transformat in scurt timp intr-un adevarat hit. Vazand ca se poate si solo, dar mai ales nemultumita de comunicarea din trupa, Anya decide sa paraseasca Hi-Q. Decizia ei a fost anuntata in direct la televizor, la o ora de maxima audienta. Culmea este ca nici Mihai, nici Florin nu a stiut de planurile Anyei.

Ei au fost sunati in timpul emisiunii si intrebati ce parere au de plecarea solistei. In vara lui 2010, Anya a lansat primul single solo, intitulat ''Beautiful World''. In vara si in toamna lui 2011, Anya a lansat doua piese noua, ''Your Voice'' si ''Desire'', dar a ales sa promoveze ca single piesa ''Fool Me''.