Celia

Cristina Ioana Socolan (n. 14 octombrie 1984 în Deva, România) este una dintre cele mai de succes cântarete din România. Ea si-a început cariera artistica în anul 2005, când s-a alaturat grupului muzical Elegance. Alaturi de colaboratoarea sa Isabela „Issa” Casian, interpreta a lansat si primul material discografic de studio din cariera sa, Cine te iubeste, un disc de muzica dance ce a fost lansat în acelasi an.

Materialul a reprezentat singura aparitie a Celiei în discografia formatiei, ea parasind Elegance în vara anului 2005. Ulterior, ea a pus bazele proiectului Celia, acesta fiind si pseudonimul adoptat de artista în urmatoarea etapa a carierei sale.

În noiembrie 2007 ea a lansat sub egida casei de discuri Cat Music/Media Service albumul de debut, Celia, un disc ce îmbina stilul dance cu muzica house., melodiile albumului fiind compuse de catre Costi Ionita. Materialul a beneficiat de promovare prin intermediul unui numar de patru discuri single — „Pot zbura”, „Trag aer în piept”, „Soapte” si „O mie de cuvinte” — unul dintre ele ajungând pe locul 1 în România.

La finele anului 2008 a fost lansata compozitia „Silence”, înregistrare neinclusa pe albumul Celia, ea marcând o schimbare în stilul muzical abordat de solista. Melodia a fost compusa de producatorul Costi Ionita

În vara anului 2009 a început promovarea unui nou extras pe single, „Povestea mea”, el beneficiind de un videoclip filmat în Bulgaria si de o versiune în limba engleza, numita „My Story”. Varianta în limba engleza a singlelului, "My Story", s-a situat pe locul 73 in Top 89 Hit Selection în anul 2011, fiind una dintre cele mai difuzate piese din Statele Unite ale Americii .

În 2011 a avut parte de o revenire spectaculoasa , lansând o serie de noi piese, toate compuse de producatorul sau, Costi Ionita: D-D-Down, Ladida Celia feat Chris Trace, cu Shaggy piesa Dame, si cu Kaye Styles piesa It is love.. Videoclipul piesei "Is it love" este considerat unul dintre cele mai scumpe videoclipuri realizate în Sud-Estul Europei.

Acesta a fost filmat în Ucraina, timp de doua zile, de o echipa de profesionisti si producatori de filme internationale. La un moment dat, pentru o anumita scena, Celia a fost acoperita de 50 de kilograme de miere. Atât piesa cât si videoclipul au facut furori atât pe piata muzicala din România, cât si pe cea internationala. "Is it love" se bucura de 3 variante : varianta originala, Slow Sweet Version si Sahara Remix .

Odata cu lansarea acestui single, Celia a început sa sustina mai multe concerte în strainatate, bucurându-se de un succes fulminant: Marea Britanie., Milano , Santa Cruz de Tenerife si Las Palmas deGrand Canaria , Roma si Spania.