Formatii Nunta Bucuresti / Florin Chilian

Florin Chilian

Dupa ani de intuneric de sertar « Iubi-Interfata la realitate«, cea pierduta demult in caldura orasului, lipsea de la epilog. 33 de ani, cifra care mi s-a parut magica la momentul respectiv, i-a purtat noroc si i-a asigurat un debut apreciat de cei prezenti, pe care i-am observat pe final, la momentul aplauzelor, pentru ca in timpul spectacolului mi s-a parut ca vizionez un film .

Un film cu doi actori : Florin si..Iubi, ascunsi de negurile Bucurestiului vechi. Cu vocea sa inconfundabila, uneori usor ragusita, alteori pe tonalitati inalte, Chilian povesteste odiseea unei iubiri, care, dincolo de "sistem", continua sa existe, "chiar daca n-o mai vezi zimbind", in timp ce, pe ritmuri soft rock cu influente latino, "ursitoarele" zic un "descintec", prevestind un nou inceput.

Poeziile puse pe ritm, pentru ca impropriu sunt numite sec texte, au continuat sa traiasca si sa nasca poezii noi, creand un al doilea album semnat Florin Chilian, 10 porunci. Evident ca la o a doua intalnire spiritul poetic a facut o si mai mare impresie si cele zece porunci dublate de titlurile « reale«, s-au infipt adanc in memorie si simturi, la fel cu Dumnezeu a brazdat in placile de piatra poruncile ce trebuiau sa diriguiasca moral Lumea.

Odata cu albumul 10 porunci Dumnezeu e adus printre oameni, are maini , picioare, si glas omenesc, daca te uiti mai mult timp la el chiar poti vedea cum ii creste barba…