Matteo

BIOGRAFIE MATTEO Nume real: Matei Anton Aurel Eugen Ioan Florentin Alias: Matteo Genuri muzica: Reggae

 Scurta descriere: Matteo, pe numele sau real Matei Anton Aurel Eugen Ioan Florentin este un cantaret roman care a abordat cu succes genul raggae. La 14 ani , Matteo a renuntat la celelalte cinci prenume si s-a trecut in buletin, simplu si aerisit, Vasiliu Matei.

Matteo a abordat genul reggae si dancehall inca de la inceputul carierei, cand s-a lasat pe piata muzicala din Romania. Inspirat de artisti precum Bob Marley, Peter Tosh, Chaka Demus & Plies, Black Uhru, Matteo imbina sound-urile reggae cu cele balcanice.

Cantecul a devenit un hit, iar Matteo si-a asigurat pozitia de cel mai bun artist de muzica reggae din Romania. A avut numeroase colaborari cu artisti precum Delia Matache, Claudia Pavel, Wassabi, Alex Velea, Anda Adam, DJ Rynno & Silvia, Amsterdam Avenue, Bloggers sau Taraful din Clejani, pentru care a compus si produs melodii.

In 2010, Matteo a lansat primul single solo, “Lovaman”. Anul 2011 a fost marcat de lansarea single-ului “Champion” in colaborare cu Lee More. Apoi in 2012 Matteo a luat cu asalt topurile muzicale cu piesa “Push It”, continuand cu “Tu Tu Tu”, acum artistul revine in forta cu noul single “Amandoi”, ce se afla deja in topul posturilor de radio din Romania. Artistul are si un secret, piesele pe care le scrie sunt inspirate din viata lui, din lucruri ce ii se intampla, absolut oricine putand sa se regaseasca in versurile ei. Top hituri: Push It ft. Stella Amandoi Tu Tu Tu Bonita (Radio Edit)