Formatii Nunta Bucuresti / Mayari Project

Mayari Project

MAYARI PROJECT s-a infiintat la inceputul anului 2012. Este un proiect aparut pe piata muzicala din Romania ce aduce un sound fresh in multitudinea de genuri aflate la ora actuala in topuri. Trupa este formata din doua fete, Wajiha si Rynna, alaturi de 2 dansatori, formand astfel reteta ideala pentru un show total si complet.

De ce MAYARI? Pentru ca Mayari in mitologia filipineza reprezinta zeita lunii,astrul care in permanenta a inspirat creatia artistilor, fie ei muzicieni, scriitori, pictori sau simplii indragostiti,adaugandu-i un plus de frumusete si sensibilitate.

Al Ghazali Wajiha – Alexandra nascuta pe 18.01.1986.

Nu vom incepe descrierea prin a va spune ca pasiunea Wajihai pentru muzica a inceput de la o varsta frageda, ci va vom lasa sa trageti singuri concluziile. S-a nascut in Bucuresti intr-o familie mixta, cu mama de origine romana si tata de origine araba iar cand avea doar un an si doua luni au fost nevoiti sa paraseasca Romania pentru a locui intr-o tara araba (Tunisia), unde a luat pentru prima oara contact cu traditiile orientale.

La revenirea in Romania, la varsta de 6 ani, a fost inscrisa de mama ei la gradinita liceului de arte “Dinu Lipatti”, acesta fiind primul ei contact direct cu muzica. Dupa primul an de “joaca” educatia ei in domeniul muzical s-a conturat cu urmatoarele studii:

1993 admitere in cadrul Liceului de muzica “Dinu Lipatti” – instrument principal studiat:pian

1998 transfer la un alt instrument principal studiat : nai si instrument secundar :pian

2006 admiterea in cadrul Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti Experinta Wajihai nu se rezuma numai la studiul diverselor materii de profil si la prezenta ei in diverse ansambluri corale sau instrumentale, ci si la participarea in cadrul diverselor concursuri, festivaluri si olimpiade.

Experienta instrumentala: Componenta a ansamublului popular de copii “Hora” Locul 1 si locul 2 in cadrul Olimpiadei Nationale de Muzica (doi ani consecutiv) Mini recitaluri in multe orase din Romania Reprezentanta a Romaniei in cadrul Festivalului International de Muzica “Verns Barn” Oslo, Norvegia. Concerte sustinute in cadrul centrelor culturale Romanesti din : Venetia (Italia), Copenhaga (Danemarca), Paris ( Franta), Bratislava (Slovacia), Istambul (Turcia), Amman (Iordania) , Strazburg si Viena (Austria) Componenta a ansamblului vocal-instrumental “La Popas”

Instrumentist in cadrul show-ului de cabaret “Micul Paris” (circul de stat Globus) Experienta vocala: Componenta a ansamblului coral al liceului de muzica “Dinu Lipatti” Componenta a ansamblului coral al Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti Colaborare back-ing vocal cu Demis Roussos Back-ing vocal in cadrul cover band-ului “Room – Service” Vocal in cadrul trupei “ Music Impact” In urma experientei acumulate si din dorinta de a avea un proiect pe care sa-si poata pune amprenta a luat nastere proiectul Mayari, alaturi de colega si prietena ei Rynna, unde a incercat sa aduca o mica parte din elementele muzicale orientale, cu care de mica a fost obisnuita .

Botusan Gabriela Sorina, s-a nascut pe 18 noiembrie 1988 in Bucuresti. Dragostea pentru frumos si pentru arta a descoperit-o inca de mica, atunci cand sub imboldul muzicii reactia ei naturala era de a se lasa purtata de frumusetea si armonia sunetelor manifestandu-se prin cantec si dans.

A facut parte din corul scolii avand astfel primul contact cu scena. A continuat cu participarea alaturi de trupa de dans a scolii la numeroase evenimente pentru copii, printre care numeroase spectacole in aer liber, spectacole la Palatal Copiilor si continund cu emisiuni televizate. A debutat in showbiz la varsta de 14 ani participand la casting-ul organizat de Andra, fiind aleasa in trupa de dans a artistei, unde si-a descoperit si pasiunea pentru coregrafie, pasiune concretizata prin realizarea show-ului coregrafic al acesteia.

Colaborarea dintre cele doua s-a intins pe parcursul a 4 ani si odata intrata in lumea aceasta a fost apreciata ca dansatoare si coregrafa, fapt ce a dus la dorinta altor artisti de marca de a lucra cu ea. Printre acestia se numara Nicoleta Luciu (2 ani), Bordo (1 an), Mattyas si Phelipe.

Desi in toti acesti ani a imbratisat arta dansului, Rynna nu a neglijat pasiunea ei pentru muzica si printre turnee si emisiuni si-a facut intotdeauna timp sa ajunga la orele de canto de la Scoala Populara de Arta, nu se opreste aici luand in continuare lectii de canto - in particular - cu Roxana Andronescu (solista trupei Spin) si Anca Parog (solist vocal la Opera Romana).

Convinsa ca acesta este drumul pe care vrea sa paseasca si intalnind-o pe Wajiha au pus bazele proiectului actual,MAYARI, care aduce un sound fresh in aglomerata industrie muzicala a Romaniei si nu numai.