Ruby

Ana Claudia Grigore s-a nascut în Medgidia pe 28 ianuarie, 1989; are un frate mai mic pe nume Andrei.A absolvit liceul de muzica „Dinu Lipatti”, sectia Arta Actorului, dupa care a lucrat în domeniul jurnalismului, fiind redactor la doua reviste; în prezent este studenta la Jurnalism.

Ruby si-a ales numele de scena dupa un cântec al formatiei engleze Kaiser Chiefs. A sustinut primul ei concert într-un club din Germania, devenind prima interpreta româna care s-a lansat în strainatate. Primul ei disc single, încadrat în genul muzicii de club, „Touch Me” (2010), s-a bucurat de succes în Turcia. În acelasi an, Ruby a lansat cel de-al doilea disc single al sau, „Get High”, în colaborare cu cântaretul spaniol Juan Magan. Piesa „Touch Me” a fost nominalizata la premiile britanice Online Music Awards din 2011, la categoria „Best Dance Act”.

În februarie 2011, Ruby a început colaborarile cu HaHaHa Production, lansând piesa „Party Hard”. La începutul anului 2012, a lansat un alt disc single intitulat „Miracle of Love”. Piesa a beneficiat si de un videoclip în regia lui Iulian Moga si a intrat în clasamentul national Romanian Top 100, atingând pozitia maxima cu numarul 31. În toamna lui 2012, Ruby a lansat primul disc single în limba româna, „Stinge lumina”, produs de Alex Velea si HaHaHa Production. Un videoclip regizat de Radu Aldea a fost lansat deodata cu piesa. „Stinge lumina” este, pâna în momentul de fata, cel mai de succes disc single al lui Ruby în România, atingând repede pozitia maxima cu numarul 18. A fost lansata si o varianta în limba engleza a piesei, „Turn Off the Lights”, precum si un alt videoclip, realizat tot de Radu Aldea.