Simona Nae

Simona Nae s-a nascut pe data de 10.07.

1985 in orasul Oltenita si ca un rac adevarat este foarte ambitioasa si increzatoare in propriul talent. Muzica a atras-o de mica, la cinci ani castigand o preselectie pentru corul Meloritm. Corul Meloritm a fost primul pas catre o cariera de succes, la sase ani Simona devenind solista prestigiosului cor.

De la sapte ani Simona incepe sa participe la concursuri de muzica usoara dedicate copiilor. Tot la sapte ani devine eleva liceului George Enescu din Bucuresti, la sectiunea pian.

Un an mai tarziu, Simona renunta la prima dragoste « pianul » pentru « instrumentul zeilor », harpa. La pian nu renunta definitiv ci il trece ca instrument secundar de studiu.

In perioada gimnaziului si a liceului obtine numeroase premii la concursurile de muzica usoara, pian si harpa. Dupa terminarea liceului, Simona da concurs de admitere la Conservatorul din Bucuresti si este admisa la sectia canto clasic prima pe lista. Simona este deja o voce recunoscuta de iubitori de muzica buna, datorita numeroaselor participari la festivaluri de muzica usoara (Festivalul Cerbul de Aur, Festivalul Mamaia, etc).

Aceste aparitii nu au fost doar simple participari, Simona castigand numeroase premii si, ce este mai important, recunosterea criticilor muzicali. Asculatorii de muzica buna o cunosc pe Simona si dupa colaborarile cu Negrutzu si trupa Sistem. Colaborarea cu Negrutzu pentru piesa « M-ai mintit » a insemnat intalnirea a doua super voci pe o piesa plina de sensibilitate. Dar era timpul sa arate ca poate mai mult astfel incat la sfarsitul lunii decembrie 2005 a fost lansat pe piata albumui ei de debut intitulat simplu « Simona Nae ».

Pentru acest album Simona a lucrat cu compozitori tineri si talentati, precum Marius Moga, Bogdan Popoiag, Robby G. sau Dani Guti. Cunoscuta pentru perfectionismul ei, Simona a preferat sa petreaca mai mult timp in studiouri, decat sa faca rabat la calitate.

Albumul contine 16 piese, care va vor aminti de varsta descoperirilor si a primei iubiri.

Pentru primul extras pe single de pe albumul « Simona Nae », la sfarsitul lunii octombrie 2005 s-a filmat videoclipul piesei "Spune-mi Cine" un featuring cu Connect-R. Regizorul Radu Jude a supus-o pe Simona la adevarate "probe de forta" .

Aceasta a stat mai mult de trei ore in ploaie. ..Munca cere sacrificii. Piesa "Spune-mi Cine", creatie Marius Moga, a readus-o pe Simona in atentia publicului, radiourile difuzand piesa in heavy rotation incantati de sound-ul tineresc al piesei.