Formatii Nunta Bucuresti / Valentin Dinu

Valentin Dinu

Valentin Dinu, cantaret de muzica pop, s-a nascut la data de 17 martie 1989, in Ploiesti, intr-o familie de muzicieni cu cinci copii. Mama lui Valentin Dinu a urmat liceul de muzica din Ploiesti la clasa vioara. Dupa terminarea liceului nu a mai cantat pentru ca s-a dedicat cresterii copiilor.

Tatal lui Valentin Dinu canta la chitara si vocal, de la varsta de 14 ani fara studii muzicale. De la 19 ani a inceput sa cante in restaurante si pe vase de croaziera. El mai canta si in prezent. Valentin Dinu a inceput sa cante de la 9 luni, cand tatal sau i-a cumparat o chitara de jucarie de care nu s-a mai despartit cativa ani. In copilarie, obisnuia sa cante prin casa impreuna cu surorile lui, iar pe la 9 ani, l-a rugat pe tatal sau sa-l invete sa cante. Valentin Dinu obisnuia sa cante din Michael Jackson, Al Jareaum Lionel Richie si Stevie Wonder.

`Cand eram mic stateam in fata televizorului cu chitara mea cea mica si incercam sa cant ca artistii pe care ii vedeam. Cand m-am facut mai mare le ascultam pe cele doua surori ale mele care cantau si dansau prin casa si ma bagam printre ele incercand sa le imit. Pe la noua ani vocea mea incepuse sa prinda contur si incepusem sa-i surprind pe cei care o ascultau, deoarece cantam piese din repertoriul lui Michael Jackson si vocea mea avea ceva din a lui. Dupa asta am observat ca imi plac melodii din repertoriul lui Michael Jackson, Stevie Wonder, Al Jarau, Lionel Richie, si am cerut ajutor tatalui meu care mi-a fost profesor si m-a invatat cum sa-mi folosesc vocea si cum sa respir`.

Dupa ce a terminat zece clase, pentru ca familia lui nu o ducea prea bine, tatal lui nu putea sa faca fata cerintelor unei familii cu sapte persoane, Valentin a considerat ca trebuie sa ajute si el intr-un fel la bunastarea familiei sale. Asa ca s-a angajat la un depozit de materiale unde a lucrat doi ani de zile. In jurul varstei de 18 ani s-a indragostit de actuala sa sotie, cu care s-a si casatorit dupa ce a implinit 19 ani.

Apoi a aparut si copilul (Dragos-Andrei) pe care il iubeste foarte mult. Dupa ce s-a nascut copilul s-a angajat la o spalatorie auto pentru ca cerintele erau mai mari si aici avea salariul mai bun. Viata lui Valentin Dinu s-a schimbat odata cu participarea la concursul Romanii au talent.

In primavara lui 2011, o tara intreaga avea sa auda o voce deosebita, un talent innascut. Valentin Dinu a ocupat locul trei in finala primei editii a concursului Romanii au talent, dar a reusit sa cante in duet cu Holograf si Andra.