VH 2

În 2002, Gabriel Cotabitã (voce) si Mihai Pocorschi(chitarã, voce), care au mai cântat împreunã si în formatia Holograf, se întâlnesc într-o emisiune unde sunt invitati, si le vine ideea înfiintãrii unei trupe, care sã le aducã revenirea în piata muzicalã, dupã o lungã perioadã în care nu s-a auzit nimic din ei.

Gabriel Cotabitã era bine cunoscut publicului pentru cariera solo de succes, iar Mihai Pocorschi era cunoscut publicului si în calitate de compozitor al multor cântareti, iar în 1990 a compus imnul României la campionatul mondial de fotbal.

Numele formatie a fost ales VH2, de la "Vechiul Holograf", urmat de "2", "deoarece numele VH1 a fost luat". Ulterior, li se alãturã si Cãtãlin Tutã Popescu (claviaturi, vocal) de la Holograf, si Eugen "Soe" Sonia (bas) si Gabriel Golescu(chitarã) de la Krypton , Rãzvan „Lapi” Lupu (Krypton, Vama Veche) (tobe, vocal) si Aristides "Ati" Panaitescu-Alegria (percutie). În vara acestui an, apare primul lor album, "Greatest Hits", si prima piesã în promovare, "Trece vremea", care are si un videoclip.

Aceastã piesã va avea o mare longevitate în toate topurile. La sfârsitul anului 2002, apare videoclipul piesei "Mai stai", care in iunie 2003 este nominalizat la premiile MTV România, sectiunea rock. În 2003, Aristides "Ati" Panaitescu-Alegria pleacã la formatia Mandinga, iar locul acestuia este luat de Cãtãlin Cãtoiu (cu numele de scena "teava") .

În vara aceluiasi an, ei lanseazã cel de-al treilea videoclip de pe albumul "Greatest Hits", la piesa "Fiecare zi fãrã tine". Este un videoclip foarte simpatic, în scenariul cãruia apar mai multe vedete din showbiz-ul românesc, care cântã în locul lui Cotabitã, întrucât acesta întârzie la concert. În 2004, VH2 lanseatã un nou album, "Dacã n-ai iubi". Piesa care dã titlul albumului are ulterior un videoclip, si urcã vertiginos în topurile muzicale de specialitate. Maiu târziu, Gabriel Galescu este înlocuit de Eugen Caminschi. În 2005, VH2 compune o nouã piesã care intrã în coloana sonorã a telenovelei Numai iubirea.

Deasemeni, ei lanseazã un concurs prin care publicul alege titlul; este ales titlul "Departe de noi". De atunci, ei nu au mai scos material nou, dar au fost nelipsiti de pe toate scenele din România si nu numai. În 2009, Eugen Caminschi pãrãseste formatia, iar locul lui va fi luat de Vladimir Pocorschi.În 2011, apare al treilea album, cu numele "2", care primeste premiul pentru cel mai bun album din partea "Radio România Actualitãti".